elinstallationer, teleinstallationer
instrumentinstallationer
och service

Vinci – ett av världens största byggbolag

Bild på Stade de France

Stade de France, Frankrikes nationalarena,
ägs och drivs av Vinci.

logo-vinci

Vinci

Ett av världens största byggbolag heter faktiskt VINCI. Med över 190.000 anställda och en omsättning på 320 miljarder kronor är vi en global storspelare. Vi har sätet i Paris, men finns representerade i över hundra länder.
Vinci bygger, äger och driver vägar, motorvägar, parkeringsplatser och flygplatser över hela världen. Visste du till exempel att det är Vinci som ligger bakom Frankrikes nationalarena Stade de France?

Läs mer om Vinci på deras egen webbplats.

Vinci arbetar också på energiområdet. Den delen heter Vinci Energies.

Vinci Energies

Vincis världskarta

Vinci finns i över hundra länder

Vinci Energies är ”vår” del av Vinci med över 60.000 anställda runtom i världen. Enkelt uttryckt kan man säga att Vinci Energies har specialiserat sig på el, tele, data och telekom, men även på områden som rör och ventilation ingår i portföljen.

Läs mer om Vinci Energies på deras egen webbplats.

Vinci Energies Nordic

Även vi i Norden har specialiserat oss på el, tele, data och telekom. Det innebär att vi kan göra allt ifrån att serva telemaster och installera brandlarm till att dra el i u-båtar och förse jättelika färjor med landström.
Vinci Energies Nordic arbetar såväl mot industrin som fastighetsbolag, byggsektorn och offentliga myndigheter. I Norden finns vi idag representerade i Sverige, Danmark och Norge.

Läs mer om Vinci Energies Nordic på den egna webbplatsen.

Vinci Energies Nordic verkar under fem olika varumärken:

Processkontroll AB

logo_pkVår specialkompetens är installation av processinstrument, pneumatik, klenrör, stegmontage med kablage, fältbuss, korskopplingsarbeten samt kontaktering av fiberkablage.
För att kunna erbjuda våra kunder kostnadseffektiva arbeten investerar och utvecklar vi egna montagedetaljer. Vid behov har vi även kompletta fältverkstäder på plats.

Processkontroll Elektriska

LogotypeVi arbetar med både lågspänning och högspänning. Våra tjänster omfattar el, tele och automation för såväl industri och förvaltning som egnahem och infrastruktur.
Vi utför tunga elinstallationer inom både industri och infrastruktur. På senare tid har vi bland annat blivit ”världsberömda” för att ha installerat världens största landanslutning för färjorna i Ystad hamn.

Emil Lundgren

Emil_logga_CMYKFörutom att vara ett gammalt göteborgskt familjeföretag är vi också en av Sveriges största elinstallatörer med verksamhet på ett femtontal orter från Malmö i söder till Stockholm i norr.
Vi är specialiserade på stora, komplexa projekt. Vår verksamhet omfattar bland annat projektplanering, installation, service och underhåll inom el, tele och instrument.

Actemium

Vi hjälper dig att förbättra och optimera industriella processer. Tack vare våra 120 europeiska affärsenheter kan vi hjälpa stora industrikunder både lokalt och ACT_LOGO_RGB_lowglobalt.
I Sverige arbetar vi främst mot den petrokemiska industrin, pappersindustrin samt energibolag och kärnkraftsindustrin.
Vi hjälper dig hela vägen från projektering och montage till test och idrifttagning av avancerade el-, tele-, instrument- samt automationsanläggningar.

Axians

Axians logo 105 x 48Våra 45 affärsenheter i Europa har specialiserat sig på infrastruktur och service till operatörer och leverantörer inom telekomindustrin. Vi kan hjälpa dig med allt ifrån utförande och underhåll på mobila och fasta nätverk till stationsutformning, installation och idrifttagning av aktiv utrustning. Vi kan också serva och optimera nätverk dygnet runt årets alla dagar.
I Sverige och Danmark hjälper vi redan idag våra kunder med fast och mobil teleinfrastruktur över hela landet. Vi hjälper dig helt enkelt att optimera dina nätverksinvesteringar!