• Svenska
  • English

elinstallationer, teleinstallationer
instrumentinstallationer
och service

Emil Lundgren – en av Sveriges ledande elinstallatörer

Emil Lundgren AB är ett företag inom VINCI Energies Nordic. Vi är totalt cirka 500 anställda och omsätter ungefär 600 miljoner kronor årligen. Kontoren finns  från Skåne i söder till Stockholm i norr, men vi arbetar över hela landet. Under rubriken ”Om VINCI” hittar du mer information om både våra systerföretag och vårt moderbolag.

Vår verksamhet omfattar El, Data & Tele, Instrument och Service. Dessa olika verksamhetsgrenar integreras allt mer i de olika projekt Emil Lundgren arbetar med. Det är då en styrka att kunna ta totalansvar, från projektering till igångkörning, inom samtliga områden. Emil Lundgren är därmed en samarbetspartner som har ett unikt helhetsperspektiv på de olika projekt där vi får förtroende att medverka i.

Vem var Emil Lundgren?

Emil Lundgren utanför sitt kontor

Jo, Emil var han som grundade en liten elfirma den 13 februari 1919 i en hyreslokal på Herkulesgatan på Hisingen i Göteborg. Från att ha varit ett litet lokalt göteborgsföretag är Emil Lundgren AB i dag ett av Sveriges ledande elteknikföretag.

Emil Lundgren är sedan januari 2000 en del av Vinci Energies, som har över 63 000 anställda i 1 500 affärsenheter och med en omsättning på ca 75 miljarder kronor. Detta ger oss stora möjligheter till utveckling och erfarenhetsutbyte.

Kvalitet och miljö är viktigt för oss!

Självklart är vi certifierade enligt ISO 9001. Dessutom är de flesta av våra affärsenheter både miljö- och arbetsmiljöcertifierade (ISO 14001 respektive OHSAS 18001). För att se exakt vad som gäller för respektive affärsenhet, var vänlig klicka på enheten i högerspalten på denna sida.

Vi är EIO-medlemmar sen 1930!

Medlemsbevis EIO

Medlem i EIO sen 1930

Våra affärsenheter

I högerspalten hittar du alla våra affärsenheter i Sverige. Där kan du läsa mer om vad affärsenheterna gör och hitta mer information om vem du ska kontakta.